Dobivena Plaketa i “RegioStars finalist nagrada” !

rs-finalist

RegioStars finalist za 2016. godinu – „Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“ u kategoriji – Održivi rast: kružno gospodarstvo

Hrvatska delegacija koju su ispred Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta predstavljale prof. dr. sc. Verica Dragović Uzelac, voditeljica projekta i suradnica na projektu dr. sc. Sandra Pedisić, te ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Marina Buza-Vidas i Nataša Raduka prisustvovale su Izložbi i ceremoniji dodjele nagrada RegioStar 2016. tijekom Europskog tjedna regija i gradova (OPEN DAYS) u Bruxellesu.

RegioStars je godišnja nagrada kojima se nagrađuju najinspirativniji i najinovativniji regionalni projekti Europe koji se provode uz potporu kohezijskih fondova EU-a, a ove godine je projekt „Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“, koji je uspješno proveo PBF u suradnji s poduzećem Agrolaguna d.d. odabran među 23 finalista od ukupno 104 prijavljena. Projekt je nominiran kao jedan od 5 najuspješnije provedenih u kategoriji „Održivi rast: kružno gospodarstvo“.

Prezentacija projekta održana je u Skupštini regionalnih i lokalnih predstavnika EU-a na Izložbi RegioStars, 10. listopada 2016. god.

Plaketu i “RegioStars finalist nagradu” uručila je povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku EU gospođa Corina Creţu i predsjednik žirija za dodjelu nagrada RegioStars gospodin Lambert Van Nistelrooij, 11. listopada 2016. god u Bozar-u.

Izložbu i ceremoniju dodjele nagrada RegioStars za 2016. godinu su organizirali Europska komisija i Opća uprava za regionalnu politiku (DG REGIO).

 

20161011_202553434_ios

Galerija s dodjele dostupna je ovdje.